Καλλιτεχνικοχορευτικός πολιτιστικός σύλλογος Φραγκάτων «ο Μέρμηγκας»

Ο Καλλιτεχνικοχορευτικός Σύλλογος Φραγκάτων ”Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ” είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους της Κεφαλονιάς. Τα καλοκαίρια διοργανώνει κάποιες γιορτές, όπως το Κεφαλλονίτικο γλέντι και τη γιορτή της Ρομπόλας. Τις απόκριες μεγάλοι και μικροί ντύνονται με αποκριάτικες στολές για να περάσουν καλά. Τα Χριστούγεννα τριγυρνούν στο χωριό, λέγοντάς μας τα κάλαντα μαζεύοντας χρήματα, ώστε να πάνε μια εκδρομή.

Η ιστορία του Μέρμηγκα αρχίζει κοντά στο 1600 όταν ο Μέρμηγκας, ένα φτωχό παιδί, ζητάει για γυναίκα του την κόρη του Κοντεστράτη ενός πολύ πλούσιου κτηματία της Βλαχίας. Ο Κοντοστράτης του αρνείται και έτσι ξεκινάει ο Μέρμηγκας να δουλεύει στα χωράφια της Βλαχίας για να γίνει ισάξιος με αυτόν.

Το Κεφαλλονίτικο γλέντι στα Φραγκάτα

Το Κεφαλλονίτικο γλέντι διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1996 με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα, γίδα βραστή, φέτα Κεφαλονιάς, ριγανάδα και παραδοσιακά γλυκά ταψιού (μυζιθρόπιτα, καρυδόπιτα και αμυγδαλόπιτα). Παράλληλα, παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα και μια συντροφιά κανταδόρων πλαισιώνουν μουσικά την βραδιά και οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στην καρδιά του καλοκαιριού και συγκεκριμένα το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου…