Γιορτή Ρομπόλας

ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΜΠΟΛΑΣ στα Φραγκάτα

Ανακοίνωση 2018

Σας περιμένουμε όλους 18 & 19 Αυγούστου να γιορτάσουμε παρέα με εσάς με πολύ γλέντι, χορό και άφθονη δωρεάν Ρομπόλα τα 40 χρόνια Γιορτή Ρομπόλας στα Φραγκάτα.

Η διοργάνωση της πρώτης Γιορτής Ρομπόλας στα Φραγκάτα έγινε το 1978, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Για πρώτη φορά αναδείχθηκε η ιδιαιτερότητα και η αξία της Ρομπόλας σαν ξεχωριστού τοπικού, πολιτιστικού προϊόντος, όταν ακόμα δεν γινόταν καμία προσπάθεια προβολής των αγροτικών προϊόντων.

Από το 1978 και σήμερα, διοργανώνεται ανελλιπώς το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά το Δεκαπενταύγουστο. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα (γίδα βραστή, ντόπια φέτα), άφθονο δωρεάν κρασί Ρομπόλα, να γνωρίσει τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς από τα συγκροτήματα του Μέρμηγκα και να διασκεδάση στο γνήσιο Κεφαλονίτικο γλέντι.

Σας περιμένουμε όλους 18 & 19 Αυγούστου να γιορτάσουμε παρέα με εσάς με πολύ γλέντι, χορό και άφθονη δωρεάν Ρομπόλα τα 40 χρόνια Γιορτή Ρομπόλας στα Φραγκάτα.

ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΜΠΟΛΑΣ στα Βαλσαμάτα

Ανακοίνωση 2018

Ο χορευτικός όμιλος “Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ”, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει και φέτος στις 11 και 12 Αυγούστου 2018 και από ώρα 21:00, τη  Γιορτή Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα, στο κάμπο με τα 40 πηγάδια.

Δύο υπέροχες βραδιές, στο πανέμορφο φυσικό τοπίο με τα συγκροτήματα του συλλόγου, την ορχήστρα του Μάκη Παπά και άφθονο δωρεάν κρασί ρομπόλα του συνεταιρισμού για γλέντι μέχρι το πρωί.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τον Δεκαπενταύγουστο στα Βαλσαμάτα, στα 40 πηγάδια του Αγίου, κάθε χρόνο γίνεται το μεγαλύτερο πανηγύρι του καλοκαιριού. Οι κάτοικοι γιορτάζουν για τη σοδειά και προσφέρουν στο πανηγύρι της Ρομπόλας άφθονο και δωρεάν κρασί. Η οινοποσία γίνεται υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και συνοδεία τοπικών χωρών, ενώ πάνω στην πίστα το κέφι διαρκεί μέχρι νωρίς το πρωί. Τα τοπικά συγκροτήματα χορεύουν Μπάλλο, Διβαράτικο, Κερκυραϊκό, αλλά και άλλους χορούς από όλη την Ελλάδα και όποιος αντέξει…